Meniu cont utilizator

Slabire nejustificata

Conținutul

  Joi, 25 noiembrieÎn spatele pierderii în greutate se pot ascunde probleme de sănătate.

  cura de slabire disociata

  Nu ţii diete, nu faci sport şi nici nu sari peste mese. Totuşi ai slăbit mai multe kilograme într-un timp scurt? Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls, te sfătuieşte să mergi urgent la doctor, pentru că pierderea bruscă în greutatea poate fi semnul unei afecţiuni ascunse.

  Rezultate anormale ale acestor teste vor ghida algoritmul investigațiilor ulterioare.

  Probleme cu glanda tiroidă Când glanda tiroidă suferă dereglări, acestea sunt de multe ori vizibile şi prin modificările de greutate ale pacientului. Fie că este vorba de pierderi mari de kilograme sau, dimpotrivă, de o îngrăşare bruscă şi nejustificată, un endocrinolog poate stabili dacă aceste schimbări sunt cauzate de slabire nejustificata disfuncţie tiroidiană. Infecţii periculoase Tuberculoza este una dintre afecţiunile infecţioase ce pot acţiona ca o dietă drastică.

  dieta de slabit in 10 zile

  Altă infecţie periculoasă este HIV-ul, de aceea este nevoie să îţi faci un set complet de analize. O altă cauză o pot reprezenta paraziţii, care, odată instalaţi în organism, îţi consumă nutrientele.

  cum să eliminați burta de grăsime mare

  Cancer Este probabil cea mai gravă afecţiune care se poate ascunde în umbra unei slăbiri subite. Nu este exclus ca, din cauza unei tumori care se dezvoltă în corpul tău, să pierzi mai multe kilograme şi să te lupţi mereu cu o stare de oboseală. Mergi repede la medic!

  pierde grasimea abs

  Afecţiuni psihice Când pierderea în greutate este asociată şi cu alte simptome, precum pierderi de memorie sau stări de agitaţie, este posibil să suferi de o afecţiune nervoasă. Mergi la medicul de familie şi, pe baza unei trimiteri, vei fi apoi consultată de un specialist, care îţi va spune şi ce analize trebuie să îţi faci.

  Diabet Pierderea inexplicabilă a mai multor kilograme, însoţită de sete continuă şi nevoia frecventă de a urina, poate fi semnul unui slabire nejustificata nediagnosticat.

  Această afecţiune este tot mai frecventă, iar printre cauzele îmbolnăviri se numără stresul, lipsa unei alimentaţii sănătoase şi factorul genetic. Suprasolicitare psihică sau fizică Organismul tău este supus unui efort constant, fizic sau psihic. Anali­zează dacă ai muncit mai mult în ultimul timp şi încearcă să o laşi mai moale.

  cum să încurajați soțul soția să piardă în greutate

  Aşa poate vei putea stopa slabire nejustificata excesivă în greutate, înainte ca aceasta să îţi afecteze sistemul nervos sau chiar unele organe vitale.