Please wait while your request is being verified...

Slabire fisura

Conținutul

Account Options

Injecțiile cu exotoxina botulinică Botox ® au intrat recent în arsenalul terapeutic de care dispunem pentru bolnavii cu fisură anală. Toxina botulinică injectată la nivelul sfincterului anal produce paralizie musculară combătând spasmul muscular dureros.

Dacă fisura recidivează, se poate repeta administrarea exotoxinei, iar rezultatul favorabil vindecarea leziunii apare în majoritatea cazurilor.

slabire fisura

Vindecarea poate fi însă temporară şi fisura poate recidiva cu ocazia unui alt scaun tare. Efectul secundar cel mai important după injectarea exotoxinei botulinice este reprezentat de un grad paralizie şi slăbire a sfincterului anal intern cu diferite grade de incontinență anală tranzitorie sau senzația de defecație imperioasă.

Informaţii suplimentare găsiţi în pagina Pregătirea pentru injecţia cu exotoxină botulinică. Deoarece metoda este traumatizanta pentru sfincterul anal intern, imprecisă ca grad de întindere a fibrelor musculare şi se poate complica cu incontinență anală permanentă în 1 din 5 cazuri, o indicăm rareori în momentul de față.

slabire fisura

Tratamentul chirurgical este reprezentat de sfincterotomia internă laterală parțială secționarea slabire fisura anal intern lateral de fisură, pe o lungime egală cu înălțimea fisurii, cu lăsarea leziunii pe loc, aceasta cicatrizându-se în paralel cu slabire fisura plăgii operatorii. Deoarece nu suntem un centru chirurgical, îndrumăm bolnavii cu indicație certă de intervenție chirurgicală spre instituții cu tradiţie şi chirurgi cu slabire fisura.

Riscul de recidivă după operație este mic dar posibil, de regulă în cazul unor afecțiuni asociate cu risc de fisură anală secundară spre exemplu boala Chronîn caz de constipație severă sau în cazul unei alimentații sărace în proteine animale şi fibre alimentare. Din acest motiv, chiar slabire fisura care au urmat tratament chirurgical, pot beneficia ulterior de serviciile noastre pentru a preveni recidiva bolii.

slabire fisura